SalonsLeieburcht-Logo-.svg

Werkwijze

SalonsLeieburcht-Lijn+.svg

WERKWIJZE VOOR HET OPWARMEN EN OPDIENEN VAN DE GERECHTEN

Koude lepeltjes

- zijn afgewerkt, gewoon schikken op een schotel met onderlegger

 

Warme hapjes

- ongeveer 8 minuten opwarmen in een matige oven (± 180°C)

- schikken op schotel met onderlegger.

 

Soepen

- opwarmen in kookpot op het vuur, regelmatig roeren, niet laten doorkoken

- garnituur bijvoegen als de soep opgewarmd is

 

Zeevruchtencocktail

- cocktailsaus wordt apart meegeleverd, best op tafel zetten

 

Gandaham - Eendenmousse - Zachtgerookte Zalm - Rundercarpaccio 

- is reeds volledig afgewerkt

 

Pannetje met Scampi

- potjes in de oven plaatsen ongeveer 20 minuten, de oven dient goed voorverwarmd te worden tot op 200°C

- serveren met een half maantje dat lichtjes opgewarmd wordt in de oven (na het uitnemen van de visschoteltjes), aluminiumfolie erop laten om warm te houden

 

Gegratineerde Zeevruchten en Cassoulet

- zelfde als scampi maar niet afdekken

 

Tongreepjes - Zalmmoot - Kabeljauwhaasje - Roodbaars

- kartonnen deksel afnemen en afdekken met aluminiumfolie

- oven goed voorverwarmen tot 200°C

- alu-doos in de oven plaatsen ongeveer 30 min. (kan ook in microgolfoven, tijd afhankelijk van aantal kw ...)

- er goed op letten dat alles goed warm opgediend wordt, desnoods terugplaatsen in de oven

- schikken op een schotel met de halve maantjes of individueel op bord

 

VOOR ALLE VLEESHOOFDGERECHTEN GELDT DEZELFDE WERKWIJZE

- nooit een kartonnen deksel in de oven plaatsen u dient het af te nemen en de doos af te dekken met aluminiumfolie

- de oven goed voorverwarmen tot 200°C en de doos met vlees en saus in de oven plaatsen

- de opwarmtijd bedraagt ongeveer 45 minuten, let wel dat deze tijd een richttijd aangeeft en naargelang uw oven kan schommelen van 40 tot 60 minuten

- let er wel goed op dat het vlees met de saus goed warm opgediend wordt

- bij Hertenkalf dient extra aandacht besteed te worden, niet laten uitbakken

- indien saus apart meegegeven wordt, dient deze opgewarmd te worden in een kookpotje op het vuur, goed opwarmen maar niet laten doorkoken

- wilt u opwarmen in de microgolfoven, dan dient u het vlees te verleggen in uw schalen, doch nooit Hertenkalf in de microgolfoven opwarmen

 

Groenten zoals parijse worteltjes, boontjes

- worden best opgewarmd in een kookpot. Zorgen voor een weinig vocht in de pot, af en toe schudden. Kan ook in microgolf gemakkelijk opgewarmd worden.

- de boontjes zijn beetgaar bereid, wenst u deze zeer zacht dan moeten ze bijgestoofd worden

 

Groenten zoals witloof, romanescu, selderpuree

- worden best (niet afgedekt) in de oven opgewarmd, kan ook in microgolf.

 

Rode Wijnperen - Peertjes bij de parelhoender - Veenbessen

- lichtjes opwarmen in kookpotje met de meegeleverde siroop

 

Gemengde Salade

- de meegeleverde vinaigrette op de salades verdelen

 

Wonderbare Visvangst

- de pirex met vis en fumet in de oven zetten (± 30 min.) om goed op te warmen (plasticfolie afnemen en alu-folie erop)

- of opwarmen in microgolf (met de plasticfolie erop). Deze pirex met de fumet op tafel zetten zodat alles langer warm blijft.

- de saus apart opwarmen in kookpotje en opdienen in een sauskommetje

 

Crème Brûlée

- de meegeleverde suiker verdelen over de verschillende potjes en een 15-tal minuten in een warme oven zetten, onder de grill, om te karamelliseren