SalonsLeieburcht-Logo-

Werkwijze

WERKWIJZE VOOR HET OPWARMEN EN OPDIENEN VAN DE GERECHTEN

Koude lepeltjes

- zijn afgewerkt, gewoon schikken op een schotel met onderlegger.

 

Warme hapjes

- ongeveer 8 minuten opwarmen in een matige oven (+/- 180°C)

- schikken op schotel met onderlegger.

 

Soepen

- opwarmen in kookpot op het vuur, regelmatig roeren, niet laten doorkoken.

- Garnituur bijvoegen als de soep opgewarmd is

 

Zeevruchtencocktail

- cocktailsaus wordt apart meegeleverd, best op tafel zetten

 

Gandaham – Noorse Viswaaier - Rundercarpaccio

- is reeds volledig afgewerkt

 

Pannetje met Scampi

- potjes in de oven plaatsen ongeveer 20 minuten, de oven dient goed voorverwarmd te worden tot op 200°C

- serveren met een half maantje dat  lichtjes opgewarmd wordt in de oven

- (na het uitnemen van de visschoteltjes), aluminiumfolie erop laten om op te warmen

 

Gegratineerde Zeevruchten en Cassoulet

- zelfde als scampi maar niet afdekken

 

Tongreepjes - Zalmmoot – Kabeljauwhaasje

- kartonnen deksel afnemen en afdekken met aluminiumfolie

- oven goed voorverwarmen tot 200°C,

- alu-doos in de oven plaatsen ongeveer 30 min. (kan ook in microgolfoven, tijd afhankelijk van aantal kw ...)

- er goed op letten dat alles goed warm opgediend wordt, desnoods terugplaatsen in de oven.

- Schikken op een schotel met de halve maantjes of individueel op bord.

 

Voor alle vleeshoofdgerechten geldt dezelfde werkwijze

- nooit een kartonnen deksel in de oven plaatsen.

- U dient het af te nemen en de doos af te

dekken met aluminiumfolie. De oven goed voorverwarmen tot 200°C en de doos met vlees en saus in de oven plaatsen.

- De opwarmtijd bedraagt ongeveer 45 minuten, let wel dat deze tijd een richttijd aangeeft en naargelang uw oven kan schommelen van 40 tot 60 minuten.

- Let er wel goed op dat het vlees met de saus goed warm opgediend wordt.

- Bij Hertenkalf dient extra aandacht besteed te worden, niet laten uitbakken

- Indien saus apart meegegeven wordt dient deze opgewarmd te worden in een kookpotje op het vuur, goed opwarmen maar niet laten doorkoken.

- Wilt u opwarmen in de microgolfoven, dan dient u het vlees te verleggen in uw schalen, doch nooit Hertenkalf in de micro opwarmen

 

Groenten zoals parijse worteltjes, boontjes

- worden best opgewarmd in een kookpot. Zorgen voor een weinig vocht in de pot, af en toe schudden.

- Kan ook in microgolf gemakkelijk opgewarmd worden.

- de boontjes zijn beetgaar bereid, wenst u deze zeer zacht dan moeten ze bijgestoofd worden

 

Groenten zoals witloof, romanescu, selderpuree

- wordt best (niet afgedekt) in de oven opgewarmd. Kan ook in microgolf.

 

Rode Wijnperen - Peertjes bij de parelhoender - Veenbessen

- lichtjes opwarmen in kookpotje met de meegeleverde siroop.

 

Gemengde Salade

- de meegeleverde vinaigrette op de salades verdelen.

 

Wonderbare Visvangst

- De pirex met vis en fumet in de oven zetten (+/- 30 min) om goed op te warmen (plastiekfolie afnemen en alu-folie erop)

- of opwarmen in micro-golf (met de plastiekfolie erop). Deze pirex met de fumet op tafel zetten zodat alles langer warm blijft.

- De saus apart opwarmen in kookpotje en opdienen in een sauskommetje.

 

Crème brulée

- de meegeleverde suiker verdelen over de verschillende potjes en een 15-tal minuten in een warme oven zetten, onder de grill, om te carameliseren